Цепане вишње |
Састојци:
5 кг вишања
250 г кристал шећера
1 кашика алкохолног сирћета
конзерванс за 5 килограм воћа
Припрема:
Вишље опрати, очистити од коштица или "исцепати".
У суд у ком се налазе исцепане вишње додати шећер и конзерванс.
Промешати и оставити да тако припремљене вишње одстоје 24 сата.
За то време понекад их промешати.
Тегле напунити вишњама и залити њиховим соком.
Вишље опрати, очистити од коштица или "исцепати".
У суд у ком се налазе исцепане вишње додати шећер и конзерванс.
Промешати и оставити да тако припремљене вишње одстоје 24 сата.
За то време понекад их промешати.
Тегле напунити вишњама и залити њиховим соком.
Нема коментара:
Постави коментар