Јагоде са шлагом |
Састојци:
пола килограма јагода
1 посни шлаг
1 дл хладне киселе воде
фруктозе (шећер) по потреби
Припрема:
Јагоде очистити од петељки и опрати.
Ставити у цетку да би се добро оцедиле.
Посни шлаг умутити са хладном киселом водом.
Шлаг који смо користили захтвало је 1 дл воде, а ви свој шлаг умутите према упутству.
Добро оцеђене јагоде сложити у чаше у којима ћете их послуживати и додајте жељену количину шлага.
По жељи можете у шлаг умутити мању количину јагода или шећера; све по укусу.
Јагоде очистити од петељки и опрати.
Ставити у цетку да би се добро оцедиле.
Посни шлаг умутити са хладном киселом водом.
Шлаг који смо користили захтвало је 1 дл воде, а ви свој шлаг умутите према упутству.
Добро оцеђене јагоде сложити у чаше у којима ћете их послуживати и додајте жељену количину шлага.
По жељи можете у шлаг умутити мању количину јагода или шећера; све по укусу.
Нема коментара:
Постави коментар