Посне сармице од зеља |
Састојци:
осам листова зеља
50 г пиринча
2 млада лука
1 чен белог лука
1 печена црвана паперика
2 дл парадајз сока
100 г куваног пасуља
1 дл воде
со, бибер, биљни зачин
першунов лирт
пестохват шећера
супена кашика брашна
Припрема:
Листове зеља бланширати у сланој води, само пола минута.
Пиринач и пасуљ скувати одвојено у сланој води.
Када је пиринач куван у њега додати ситно насецкан млад лук и чен белог лука.
Додати печену црвену паприку ситно насецкану и кувани пасуљ.
Зачинити смесу зачинима по укусу и додати ситно сецкани першунов лист.
Масу за ролнице добро сјединити.
Бланширене листове зеља пунити смесом и правити ролнице које сложите у посуду у којој ћете их зготовити.
Кад сте све ролнице направили и сложили у посуду прелијте са смесом направљене од парадајза, воде, брашна и шећера. Ролнице запећи у рерни око 20 минута на 200 степени.
Листове зеља бланширати у сланој води, само пола минута.
Пиринач и пасуљ скувати одвојено у сланој води.
Када је пиринач куван у њега додати ситно насецкан млад лук и чен белог лука.
Додати печену црвену паприку ситно насецкану и кувани пасуљ.
Зачинити смесу зачинима по укусу и додати ситно сецкани першунов лист.
Масу за ролнице добро сјединити.
Бланширене листове зеља пунити смесом и правити ролнице које сложите у посуду у којој ћете их зготовити.
Кад сте све ролнице направили и сложили у посуду прелијте са смесом направљене од парадајза, воде, брашна и шећера. Ролнице запећи у рерни око 20 минута на 200 степени.
Нема коментара:
Постави коментар