Тиквице пуњене пиринчем |
четири тиквице средње величине
75 г пиринча кратког зрна
главица црног лука
два средња парадајза
шаргарепа
чешањ белог лука
со, бибер, зачин од сушеног поврћа
оригано, першунов лист
уље
Припрема:
Тиквице опрати, посушити и уздужно их пресећи.
Кашиком издубити део са семеном тиквица и посолити тако добијене "чамћиче" од тивица.
Сложити их на тањир, тако да је отвор на доле да би се могле добро исцедити.
На мало уља, пропржити ситно исецкан црни лук и нарендану шаргарепу.
Додати на коцкице исечену средину тиквица и парадајз. Све то динстати на лаганој ватри.
За то време опрати пиринач и у двоструко већој количини воде кувати га десетак минута.
Кад је поврће продинстано и пиринач оцеђен од вишка течности, све сјединити и још пар минута продинстати. Зачинити зачинима по укусу.
Тиквице сложити у чинију за печење коју сте предходно науљили.
У сваку тиквицу ставити надев и мало их поуљити одозго. Запећи их у рерни 30 минута на 200 степени.
Тиквице опрати, посушити и уздужно их пресећи.
Кашиком издубити део са семеном тиквица и посолити тако добијене "чамћиче" од тивица.
Сложити их на тањир, тако да је отвор на доле да би се могле добро исцедити.
На мало уља, пропржити ситно исецкан црни лук и нарендану шаргарепу.
Додати на коцкице исечену средину тиквица и парадајз. Све то динстати на лаганој ватри.
За то време опрати пиринач и у двоструко већој количини воде кувати га десетак минута.
Кад је поврће продинстано и пиринач оцеђен од вишка течности, све сјединити и још пар минута продинстати. Зачинити зачинима по укусу.
Тиквице сложити у чинију за печење коју сте предходно науљили.
У сваку тиквицу ставити надев и мало их поуљити одозго. Запећи их у рерни 30 минута на 200 степени.
Lepo izgleda, verujem da je ukusno, a zdravo svakako...
ОдговориИзбришиХвала, стварно вреди пробати !
ОдговориИзбриши