Чамчићи од тиквице пуњени пиринчем

Тиквице пуњене пиринчем
Тиквице пуњене пиринчем




Састојци:


четири тиквице средње величине
75 г пиринча кратког зрна
главица црног лука
два средња парадајза
шаргарепа
чешањ белог лука
со, бибер, зачин од сушеног поврћа
оригано, першунов лист
уље


Припрема:


Тиквице опрати, посушити и уздужно их пресећи.
Кашиком издубити део са семеном тиквица и посолити тако добијене "чамћиче" од тивица. 
Сложити их на тањир, тако да је отвор на доле да би се могле добро исцедити. 
На мало уља, пропржити ситно исецкан црни лук и нарендану шаргарепу. 
Додати на коцкице исечену средину тиквица и парадајз. Све то динстати на лаганој ватри. 
За то време опрати пиринач и у двоструко већој количини воде кувати га десетак минута. 
Кад је поврће продинстано и пиринач оцеђен од вишка течности, све сјединити и још пар минута продинстати. Зачинити зачинима по укусу. 
Тиквице сложити у чинију за печење коју сте предходно науљили. 
У сваку тиквицу ставити надев и мало их поуљити одозго. Запећи их у рерни 30 минута на 200 степени.

2 коментара: