Кромпир пире пљескавице

Кромпир пљескавице
Пљескавице од кромпира


Састојци:


три кромпира срење величине
со
вода
уље за печење
презле


Припрема:


Пљескавице од кромпирасмо већ спремали на другачији начин и то можете погледати овде !
Кромприр ољуштити. 
У доста слане воде кромпир обарити. 
Оцедити од воде и кромпир изгњечити виљушком. 
Посолити по укусу. 
Направити лоптице од кромпира које ћете обликовати рукама које су мокре. 
На радну површину ставити презле и сваку лопту од кромпира уваљати у њих. 
Обликовати пљескавице и слагати у добро науљену тепсију. 


Спремне за печење
Спремне за печење
У загрејаној рерни пећи на 220 степени петнест минута с једне стране, а затим тепсију извадити да би се пљескавице охладиле и да би се могле окренути. 
Окрените их и пеците на другој страни још 15 минута.




Овако припремњен кромпир можете служити уз било коју салату као главно јело или прилог уз нешто што волите.



Нема коментара:

Постави коментар