Патлиџан ролнице са бадемима |
Састојци:
2 патлиџана средње величине
100 г пиринча
4 мања парадајза
шака печених бадема (може и ораха)
2 млада лука
1 чен белог лука
першуновог листа
со, бибер, биљни зачин
уље, вода
Припрема:
Патлиџане ољуштити и насећи на танке плошке (тракице), које посолите и оставите да одстоје око пола сата.
За то време пиринач, који сте опрали, продинстајте на мало уља, додајте со и дупло већу количину воде.
Пиринач кувати на лаганој ватри око 15 минута.
Парадајз ољуштите, насеците на мање коцке и добро га упржите уз непрекидно мешање, на мало уља.
Бадеме самељите на машини за орахе.
Патлиџане, пошто су одстојали, пропржите на добро загејаном уљу и слажите их на кухињски папир да би се вишак масноће оцедио.
У пиринач додајте пропржени парадајз, млевене бадеме, ситно насецкан першунов лист, црни и бели лук.
Све то добро промешајте и зачините зачинима по укусу.
Пошто је смеса за патлиџане припремљена, сада на крају сваке "тракице" пропрженог патлиџана ставите
кашику смесе и лагано уролате ролницу.
Ролнице слажите на тањир и декоришите по жељи.
Патлиџане ољуштити и насећи на танке плошке (тракице), које посолите и оставите да одстоје око пола сата.
За то време пиринач, који сте опрали, продинстајте на мало уља, додајте со и дупло већу количину воде.
Пиринач кувати на лаганој ватри око 15 минута.
Парадајз ољуштите, насеците на мање коцке и добро га упржите уз непрекидно мешање, на мало уља.
Бадеме самељите на машини за орахе.
Патлиџане, пошто су одстојали, пропржите на добро загејаном уљу и слажите их на кухињски папир да би се вишак масноће оцедио.
У пиринач додајте пропржени парадајз, млевене бадеме, ситно насецкан першунов лист, црни и бели лук.
Све то добро промешајте и зачините зачинима по укусу.
Пошто је смеса за патлиџане припремљена, сада на крају сваке "тракице" пропрженог патлиџана ставите
кашику смесе и лагано уролате ролницу.
Ролнице слажите на тањир и декоришите по жељи.
A ovo je bas vrlo interesantna kombinacija;)
ОдговориИзбриши