Супа од келерабе


Посна супа од келерабе
Посна супица од келерабе



Састојци:


једна мања келераба
једна средња шаргарепа
пола мале главице црног лука
једна зелен
уље, со, зачин од поврћа-вегета
першунов лист
1,7 л воде

Припрема:

На мало уља продистати ситно насецкан црни лук и пола шаргарепе, коју смо нарендали на ситно ренде. 
Кад лук добије стакласт сјај, после пар минута додати остатак шаргарепе исецкане на колутиће и келерабу исецкану на коцкице. 
Налити са мало воде, додати цео очишћен першун и кашику вегете. 
Поврће донстати на лаганој ватри око 20 минута. 
Када је поврће скувано додати пола средње кашичице брашна и остатак воде. 
Извадите корен першуна. Зачините по укусу и пустите да супа прокува још пет минута. 
Додајте першунов лист на крају.

1 коментар: