Посна супица од келерабе |
Састојци:
једна мања келераба
једна средња шаргарепа
пола мале главице црног лука
једна зелен
уље, со, зачин од поврћа-вегета
першунов лист
1,7 л воде
Припрема:
На мало уља продистати ситно насецкан црни лук и пола шаргарепе, коју смо нарендали на ситно ренде.
Кад лук добије стакласт сјај, после пар минута додати остатак шаргарепе исецкане на колутиће и келерабу исецкану на коцкице.
Налити са мало воде, додати цео очишћен першун и кашику вегете.
Поврће донстати на лаганој ватри око 20 минута.
Када је поврће скувано додати пола средње кашичице брашна и остатак воде.
Извадите корен першуна. Зачините по укусу и пустите да супа прокува још пет минута.
Додајте першунов лист на крају.
Кад лук добије стакласт сјај, после пар минута додати остатак шаргарепе исецкане на колутиће и келерабу исецкану на коцкице.
Налити са мало воде, додати цео очишћен першун и кашику вегете.
Поврће донстати на лаганој ватри око 20 минута.
Када је поврће скувано додати пола средње кашичице брашна и остатак воде.
Извадите корен першуна. Зачините по укусу и пустите да супа прокува још пет минута.
Додајте першунов лист на крају.
Volim supu od kelerabe ..volim kelerabu:)
ОдговориИзбриши