Рибља чорба

Рибља чорба
Рибља чорба


Састојци:

Главе и репови од шарана 
две средње главице црног лука
пола кесице зачина за рибљу чорбу
2 дл сока од парадајза
једна шаргарепа
један зелен
љута паприка
лист лорбера
со, бибер, уље


Припрема:

У шерпу на мало уља издинстати ситно исецкан црни лук. Када лук омекша, додати сечену на колутиће (или рендану) шаргарепу и зелен, лорбера и све то попиберити, посолити и налити водом. Кувати док шаргарепа и зелен не омекшају.
У једној мањој посуди размутите млаком водом зачин за рибљу чорбу (да нема грудвица) и додати у све то. Додајте сок од парадаза, љуту паприку и кувати док вода не проври. 
Када је вода проврила додати рибу и кувати једно 15-ак минути све док риба не испива на површину.
Чорбу никако не мешати јер ће се риба распасти.



3 коментара: