једна табла лиснатог теста
два кромпира
две шаргарепе
четири кисела краставца
три кашике грашка из конзерве
једно паковање посног мајонеза од 125 мл
со, бибер и кашика сенфа
два кромпира
две шаргарепе
четири кисела краставца
три кашике грашка из конзерве
једно паковање посног мајонеза од 125 мл
со, бибер и кашика сенфа
Припрема:
Кромпир и шаргарепу, очистити и ставити у сланој води да се бари. Кад је поврће обарено и прохлађено исецкати на ситне коцкице и ставити у чинију у којој ћемо спремати француску салату.
Додати ситно исецкане киселе краставце, грашак и све зачинити сољу и бибером.
У поврће додати мајонез сенф и све сјединити лаганим мешањем да се поврће неби распало.
Француском слатом сам пунила корпице од лиснатог теста које најједноставније направите тако што у калупе за мафине, обложите исеченим лиснатим тестом и испечете их 5-10 минута на 220 степени.
Додати ситно исецкане киселе краставце, грашак и све зачинити сољу и бибером.
У поврће додати мајонез сенф и све сјединити лаганим мешањем да се поврће неби распало.
Француском слатом сам пунила корпице од лиснатог теста које најједноставније направите тако што у калупе за мафине, обложите исеченим лиснатим тестом и испечете их 5-10 минута на 220 степени.
Fini recept, primamljiv...
ОдговориИзбришиInteresantno i prelepo izgleda!
ОдговориИзбришиHvala lepo !
ОдговориИзбриши