Крем чорба од целера

Крем чорба од целера
Крем чорба од целера

Састојци:

150 г очишћеног целера
30 г црног лука
5 г брашна
маслиново уље
со, бибер, биљни зачин
ситно насецкан перђунов лист
вода

Припрема:

На маслновом уљу пропржити ситно насецкан црни лук. 
Кратко обарити  целер исечен на кришке, охладити га под хладном водом, а онда га исећи на коцкице. 
Коцкице додати на пропржени лук и уз лагано доливање воде динатати лук и целер петнестак минута. 
Смесу убацити у блендер, додати литру воде и изблендирати. Затим вратити у шерпу додати брашно, посолити, побиберити и додати биљни зачин по укусу. 
Пустити чорбу да прокува пет минута. Пре послуживања додати ситно насецкан першунов лист.

Нема коментара:

Постави коментар