Кељ пупчар |
Састојци:
100 г бареног кеља пупчара
50 г црног лука
50 г шаргарепе
два чена белог лука
75 г пиринча дугог зрна
50 г димљеног тофуа
1 кашика кикирирки путера
3 дл воде
со, бибер, вегета
Припрема:
Ситно исецкати црни лук, шаргарепу и бели лук.
У шерпу ставити нсецкано поврће заједно са 1 дл воде и кашиком кикирики путера.
Све то загрејати на лаганој вати и додати кељ пупчар. Посолити, побиберити и додати вегету по укусу.
Затим додати пиринач, 2 дл воде и на лаганој ватри кувати
10-15 минута или док се пиринач нескува.
*кикирики путер по саставу има само кикирики и со.
Ситно исецкати црни лук, шаргарепу и бели лук.
У шерпу ставити нсецкано поврће заједно са 1 дл воде и кашиком кикирики путера.
Све то загрејати на лаганој вати и додати кељ пупчар. Посолити, побиберити и додати вегету по укусу.
Затим додати пиринач, 2 дл воде и на лаганој ватри кувати
10-15 минута или док се пиринач нескува.
*кикирики путер по саставу има само кикирики и со.
Нема коментара:
Постави коментар