Рижото од лигања |
Састојци:
500 г лигњи
150 г пиринча
средња главица црног лука
3 чена белог лука
4 средња замрзнута парадајза
1 дл белог вина
маслиново уље
со, бибер и биљни зачин
по укусу карија
прстохват шећера
Припрема:
На загрејаном маслиновом уљу кратко продинстати ситно насекан црни лук и један чен белог лука.
Парадајз, очистити од љуске, исећи на коцкице, додати у динстани лук и све заједно продинстати док се не направи сос. У сос додати прстохват шећера и све зачине.
Лигње додати у сос и све још динстати двадесетак минута, уз додавање белог вина и ситно сецканог белог лука.
Пиринач у сланој води обарити.
Када је пиринач обарен, а лигње у сосу омекшале, све сјединити и на лаганој ватри прокувати још који минут.
На загрејаном маслиновом уљу кратко продинстати ситно насекан црни лук и један чен белог лука.
Парадајз, очистити од љуске, исећи на коцкице, додати у динстани лук и све заједно продинстати док се не направи сос. У сос додати прстохват шећера и све зачине.
Лигње додати у сос и све још динстати двадесетак минута, уз додавање белог вина и ситно сецканог белог лука.
Пиринач у сланој води обарити.
Када је пиринач обарен, а лигње у сосу омекшале, све сјединити и на лаганој ватри прокувати још који минут.
Нема коментара:
Постави коментар