пола килограма пасуља
300 г црног лука
100 г празилука
једна љута паприка
со, бибер, слатка алева паприка
уље
Припрема:
Пребранац |
минута бацити прву воду, а затим пасуљ поново налити водом, посолити и барити пасуљ док не буде куван, али да зрна пасуља остану цела.
Пребранац је укуснији ако у току кувања пасуља додате љуту паприку, а по жељи и шаргарпу и зелен.
Док се пасуљ кува, на 1 дл уља, на лаганој ватри динстати лук док не добије златно стакласту боју.Лук је неопходно динстати на лаганој ватри око пола сата и при крају, додати кашицицу слатке алеве паприке.
Посуду у којој ћете запећи пребранац, додати слој пасуља, па слој динстаног лука и све то сложити док има материјала, али тако да пасуљ буде на крају.
Како слажете пасуљ, додајте бибера и соли по укусу.
На крају са 1 дл уља залијте пасуљ.
Вода у којој се кувао пасуљ, залите пребранац да огрезне. Поспите алевом паприком и запеците га у рерни до пола сата на 200 степен.
Посни пребранац тек извађен из рерне |
Пребранац сапремљен са димљеним шараном можете погледати овде !
Нема коментара:
Постави коментар