Уштипци од тиквица |
Састојци:
400 грама очишћених тиквица
250 грама брашна типа 400
3 кашике кукурузног брашна
1 кашичица соде бикарбоне и куркуме
3 чена белог лука
1 мања главица црног лука
мало ситно насецканог прешуновог листа
1 дл хладне воде
со, бибер, биљни зачин
уље
Припрема:
Од воде, белог и кукурузног брашна уз додатак соде бикарбоне направити смесу.
Смеса је нешто тврђа и кад сте је добро израдили у њу додати ситно насецкан бели и црни лук, као и першунов лист. Тиквице нарендати на крупно ренде и посолити.
Нарендане тиквице оставити да одстоје двадесетак минута. Тиквице оцедити од вишка воде и умутит у тесто.
Тесто добро изједначити мешањем и зачинити зачинима.
Уље загрејати и смесу за уштипке вадити кашиком и пећи у загрејаном уљу десетак минута са једне и друге стране. Уштипке вадити на кухињски папир да би се оцедило од вишка уља.
Уштике можете послужити уз салату од краставаца или парадајза.
Од воде, белог и кукурузног брашна уз додатак соде бикарбоне направити смесу.
Смеса је нешто тврђа и кад сте је добро израдили у њу додати ситно насецкан бели и црни лук, као и першунов лист. Тиквице нарендати на крупно ренде и посолити.
Нарендане тиквице оставити да одстоје двадесетак минута. Тиквице оцедити од вишка воде и умутит у тесто.
Тесто добро изједначити мешањем и зачинити зачинима.
Уље загрејати и смесу за уштипке вадити кашиком и пећи у загрејаном уљу десетак минута са једне и друге стране. Уштипке вадити на кухињски папир да би се оцедило од вишка уља.
Уштике можете послужити уз салату од краставаца или парадајза.
Нема коментара:
Постави коментар