Резани краставци на колутиће

Резани краставци
Резани краставци


Састојци:


2,5 кг краставаца средње величине
1,5 л воде
0,5 л алкохолног сирћета
мирођија
бибер у зрну
слачица
100 г шећера
100 г соли
по пола кесице конзерванса и винобрана

Припрема:


Воду и алкохолно сирће са сољу и шећером прокувати. 
Додати на крају конзерванс и винобран. 
Оставити да се прохлади тј. да буде млако. 
За то време опрати краставце и насећи их на тенке колутове. Кад се пресолац прохлади прелити насечене краставце, промешати и оставити преко преко ноћи да одстоји. 
Ако сте у могућности промешајте још два до три пута. 
У опране тегле на дно ставите прстохват бибера у зрну, слачице и мирођије, а онда насечене краставце и добро их притиснути. Тегле затворити и одложити на место за чување.

6 коментара:

  1. Uh ovo bude divno u salatama:))

    ОдговориИзбриши
  2. Jooj, ovo je tako lepo! Ja sam pripremala slično osim što nisam dodavla vinobran i konzervans ali mi se nisu očuvali preko zime. Naime, trajali su samo nekih mesec i po dana, a posle je bilo strašno. Probam dogodine na ovaj način, računam da će biti bolji:) Hvala, pozdrav

    ОдговориИзбриши
  3. Рецепт је проверен а краставаца још има на пијацама и можете уживати у њима током зиме.

    ОдговориИзбриши
  4. Ovako izrezani krastavci se brze ukisjele pa se ova salata može konzumirati bukvalno za par dana :) Baš gledam tvoj blog, zimnica ti je "prste da poližeš"!

    ОдговориИзбриши
  5. Sutra ću objaviti recepte za ostalu zimnicu.
    Hvala lepo !

    ОдговориИзбриши
  6. Da li se krastavac nakon stavljanja u tegle preliva tom tecnoscu ili ne? Hvala!!!

    ОдговориИзбриши