Резани краставци |
Састојци:
2,5 кг краставаца средње величине
1,5 л воде
0,5 л алкохолног сирћета
мирођија
бибер у зрну
слачица
100 г шећера
100 г соли
по пола кесице конзерванса и винобрана
Припрема:
Воду и алкохолно сирће са сољу и шећером прокувати.
Додати на крају конзерванс и винобран.
Оставити да се прохлади тј. да буде млако.
За то време опрати краставце и насећи их на тенке колутове. Кад се пресолац прохлади прелити насечене краставце, промешати и оставити преко преко ноћи да одстоји.
Ако сте у могућности промешајте још два до три пута.
У опране тегле на дно ставите прстохват бибера у зрну, слачице и мирођије, а онда насечене краставце и добро их притиснути. Тегле затворити и одложити на место за чување.
Воду и алкохолно сирће са сољу и шећером прокувати.
Додати на крају конзерванс и винобран.
Оставити да се прохлади тј. да буде млако.
За то време опрати краставце и насећи их на тенке колутове. Кад се пресолац прохлади прелити насечене краставце, промешати и оставити преко преко ноћи да одстоји.
Ако сте у могућности промешајте још два до три пута.
У опране тегле на дно ставите прстохват бибера у зрну, слачице и мирођије, а онда насечене краставце и добро их притиснути. Тегле затворити и одложити на место за чување.
Uh ovo bude divno u salatama:))
ОдговориИзбришиJooj, ovo je tako lepo! Ja sam pripremala slično osim što nisam dodavla vinobran i konzervans ali mi se nisu očuvali preko zime. Naime, trajali su samo nekih mesec i po dana, a posle je bilo strašno. Probam dogodine na ovaj način, računam da će biti bolji:) Hvala, pozdrav
ОдговориИзбришиРецепт је проверен а краставаца још има на пијацама и можете уживати у њима током зиме.
ОдговориИзбришиOvako izrezani krastavci se brze ukisjele pa se ova salata može konzumirati bukvalno za par dana :) Baš gledam tvoj blog, zimnica ti je "prste da poližeš"!
ОдговориИзбришиSutra ću objaviti recepte za ostalu zimnicu.
ОдговориИзбришиHvala lepo !
Da li se krastavac nakon stavljanja u tegle preliva tom tecnoscu ili ne? Hvala!!!
ОдговориИзбриши