Кувани парадајз |
Састојци:
за две литре куваног парадајза
2,8 г очишћеног и насеченог парадајза
20 г соли
1 дл воде
конзерванс по потреби
Припрема:
Парадајз опрати, очистити га од "срца" и евентуалних нечистота. Насећи очишћен парадајз.
Парадајз опрати, очистити га од "срца" и евентуалних нечистота. Насећи очишћен парадајз.
Очишћен и насечен парадајз |
У шерпу у којој ћете кувати припремљен парадајз за кување налити воду. У току кувања парадајз пусти своју течност и куван је кад се љуске парадајза заврну.
Кување парадајза |
Кад је парадајз прохлађен сипати га у пасир за парадајз и исцедити га.
Цеђење парадајза |
Сок од исцеђеног парадајза сипати у шерпу, додати со и кувати га до жељене густине или док се пена нескупи. При крају кувања можете додати прстохват конзервенса.
Кување исцеђеног сока |
У опране флаше које сте пастеризовали, док су вруће сипати врућ кувани парадајз.
Сипање у флаше |
Кад су флаше са парадјзом напуњене, добро их завити и флаше ставити у топло. То радимо тако што их увијемо у ћебе. Тако куван парадјз стоји око 24 сата. Након тога га сложите на полицу у остви или на месту где чувате зимницу.
Нема коментара:
Постави коментар