Намаз од авокада |
Састојци:
1 авокадо тежине 300 г
сок од пола лимуна
25 г млевеног бланшираног кикирикија
со, бибер, чили млевени
чен белог лука
6 кришки хлеба
Припрема:
Авокадо пресећи на пола, извадити коштицу.
Кашиком извадити "месо" авокада и у тањиру га изгњечити виљушком.
Додати млевени кикирики и сок лимуна.
Добро измешати да се добије компактна смеса.
Смесу по укусу посолити, побиберити и додати млевени чили.
На рингли, коју сте обложили алуминиском фолијом, испећи кришке хлеба.
Док је хлеб још топао премазати га ченом белог лука.
Тако припремљен хлеб служити уз намаз од авокада.
Авокадо пресећи на пола, извадити коштицу.
Кашиком извадити "месо" авокада и у тањиру га изгњечити виљушком.
Додати млевени кикирики и сок лимуна.
Добро измешати да се добије компактна смеса.
Смесу по укусу посолити, побиберити и додати млевени чили.
На рингли, коју сте обложили алуминиском фолијом, испећи кришке хлеба.
Док је хлеб још топао премазати га ченом белог лука.
Тако припремљен хлеб служити уз намаз од авокада.
Нема коментара:
Постави коментар