Посна штрудла са орасима |
За тесто:
30 г свежег квасца
50 г шећара
1 дл уља
25 г маргарина
нарендана корица пола лимуна
пола кашике рума за колаче
пола килограма брашна
четири дл млаке воде или пола-пола са киселом водом
две кашике уља
десет комадића маргарина
кашика меда
Фил 1:
у два дл воде скувати две кашике гриза и додати 50 г кристал шећера. У тој маси додати 100 г млевеног мака
Фил 2:
У два дл воде скувати две кашике гриза и додати 75 г кристал шећера и 100 г ситно млевеног рогача
Фил 3:
У дл воде додати 125 г кристал шећера и на лаганој ватри отопити шећер. Додати 150 г млевених ораха и ванилин шећера, пола кесице, ако желите.
Припрема:
У 1 дл млаке воде, умрвити свежи квасац, додати прстохват шећера и брашна. На собној температури пустити да квасац проради.
Затим додати уље, млаку воду, шећер, маргарин, рум и нарендану корицу лимуна. Постпено додавати, брашно и замести тесто, израдити га тако да се одваја од посуде у којој месите.
Поделити на два једнака дела. Посуду поуљити прекрити и оставити тесто да се подиже два сата на собној температури.
На побрашнављеној дасци, премешено тесто оставити да одстоји двадесет минута. Затим тесто развући на величину плеха у којем ћете пећи штрудлу.
Посуду у којој ћете пећи штрудлу, намазати маргарином и савијене штрудле сложити једну поред друге и између подједнако распоредити комаде маргарина. У шољи помешати кашику воде и меда и тим пемазати штрудле. У Загрејаној рерни на 250 степени пећи десет минута прекривене париром за печење, а затим још пола сат на 180 степени.
Напомена:
Мере за фил су за једну штрудлу, а мере за тесто су за две штрудле.
Затим додати уље, млаку воду, шећер, маргарин, рум и нарендану корицу лимуна. Постпено додавати, брашно и замести тесто, израдити га тако да се одваја од посуде у којој месите.
Поделити на два једнака дела. Посуду поуљити прекрити и оставити тесто да се подиже два сата на собној температури.
На побрашнављеној дасци, премешено тесто оставити да одстоји двадесет минута. Затим тесто развући на величину плеха у којем ћете пећи штрудлу.
Посуду у којој ћете пећи штрудлу, намазати маргарином и савијене штрудле сложити једну поред друге и између подједнако распоредити комаде маргарина. У шољи помешати кашику воде и меда и тим пемазати штрудле. У Загрејаној рерни на 250 степени пећи десет минута прекривене париром за печење, а затим још пола сат на 180 степени.
Напомена:
Мере за фил су за једну штрудлу, а мере за тесто су за две штрудле.
Sjajno,obozavam strudle i sa makom i rogacem,i ja ih pravim!
ОдговориИзбриши