Кромпир паприкаш са димљеним шараном

Кромпир паприкаш са димљеним шараном
Кромпир паприкаш са димљеним шараном

Састојци:

кромпира средње величине
пола килограма димљеног шарана
средња главица црног лука
1 шаргарепа
2 чена белог лука
со, бибер, биљни зачин
маслиново уље
љута папричица свежа или сува
млаке воде према потреби


Припрема:

Очишћен црни лук и шаргарепу ситно исећи. 
На мало заграјаног маслиновог уља пропржит насечено поврће. Посолити и побиберити. 
После пет минута додати на кришке исечен кромпир. 
Налити водом да огрезне. 
Додати према укусу, ситно насецкану љуту папричицу и све то динстати. 
Када је кромпир на пола скуван додати комаде исеченог димљеног шарана
По потреби додати још воде и зачина по укусу, као и ситно сецкан бели лук. 
После 15-ак минута или кад је кромпир куван, паприкаш је готов и спреман за послужење. 

После додавања рибе немојте мешати паприкаш, већ само протрестите посуду у којој га спремате, да се риба неби распала. 

Нема коментара:

Постави коментар