Кромпир паприкаш са димљеним шараном |
Састојци:
4 кромпира средње величине
пола килограма димљеног шарана
средња главица црног лука
1 шаргарепа
2 чена белог лука
со, бибер, биљни зачин
маслиново уље
љута папричица свежа или сува
млаке воде према потреби
Припрема:
Очишћен црни лук и шаргарепу ситно исећи.
На мало заграјаног маслиновог уља пропржит насечено поврће. Посолити и побиберити.
После пет минута додати на кришке исечен кромпир.
Налити водом да огрезне.
Додати према укусу, ситно насецкану љуту папричицу и све то динстати.
Када је кромпир на пола скуван додати комаде исеченог димљеног шарана.
По потреби додати још воде и зачина по укусу, као и ситно сецкан бели лук.
После 15-ак минута или кад је кромпир куван, паприкаш је готов и спреман за послужење.
После додавања рибе немојте мешати паприкаш, већ само протрестите посуду у којој га спремате, да се риба неби распала.
Очишћен црни лук и шаргарепу ситно исећи.
На мало заграјаног маслиновог уља пропржит насечено поврће. Посолити и побиберити.
После пет минута додати на кришке исечен кромпир.
Налити водом да огрезне.
Додати према укусу, ситно насецкану љуту папричицу и све то динстати.
Када је кромпир на пола скуван додати комаде исеченог димљеног шарана.
По потреби додати још воде и зачина по укусу, као и ситно сецкан бели лук.
После 15-ак минута или кад је кромпир куван, паприкаш је готов и спреман за послужење.
После додавања рибе немојте мешати паприкаш, већ само протрестите посуду у којој га спремате, да се риба неби распала.
Нема коментара:
Постави коментар