Гамбори |
Састојци:
паковање гамбора
1 већа главица црног лука
2 чена белог лука
1 дл белог вина
першунов лист
лимун
со, бибер
Припрема:
Гамборе мало прокувати 2-3 минута у сланој води.
На мало воде, издинстати црни лук, посолити , побиберити
и динстати док лук не омекша.
Додати гамборе и прелити белим вином.
Кувати 10-15 минута на јачој ватри док вино не испари.
На крају посути све сецкани першуновим листом и ситно
исецканим белим луком.
Као прилог барени пиринач на води !
Гамборе мало прокувати 2-3 минута у сланој води.
На мало воде, издинстати црни лук, посолити , побиберити
и динстати док лук не омекша.
Додати гамборе и прелити белим вином.
Кувати 10-15 минута на јачој ватри док вино не испари.
На крају посути све сецкани першуновим листом и ситно
исецканим белим луком.
Као прилог барени пиринач на води !
Нема коментара:
Постави коментар