Пита од пиринча и празилука

Пита од пиринча и празилука
Пита од пиринча и празилука

Састојци:

350 г обареног пиринча
350 г празилука
300 г или 10 кора за питу 
уље
млаке воде
кари
со, биљни зачин, бибр


Припрема:

Пиринач обарити. 
Празилик уздужно исећи да би се могао добро опрати. 
Затим га насећи и на мало уља продинстати 2-3 минута. Сјединити обарен пиринач и празилук, те зачинити зачинима по укусу. 
Мешавином уља и воде у омеру 2:1, посипати три листа кора. Поделити фил на три дела и филовати припремљеном масом.

Филовање пите од пиринча
Филовање пите







 Умотати тако нафиловане коре и сложити у поуљену тепсију за печење. Поступак поновити док има кора и фила, тј. још два пута. 
Са две кашике мешавине воде и уља, пошкропити увијену питу и прекрити преосталом кором. 
У загрејаној рерни, на 220 степен, пећи питу 35 минута.
Када је пита печена скинити горњу кору и прекрити је влажном крпом. 
Пита треба да одстоји око пола сата, а када се прохлади исећи је.

Нема коментара:

Постави коментар