Салата од пасуља

nekitvojtekst
Салата од пасуља


Састојци:


300 г шареног пасуља 
3 млада лука 
4 чена белог лука
1 першунов корен
1 шаргарепа
средња главица црног лука
со, бибер
першунов лист, босиљак
маслиново уље
винско сирће

Припрема:


Пасуљ натопити у воду да остане преко ноћи. 
Прокувати пасуљ у сланој води и прву воду бацити. 
Затим у воду у којој кувате пасуљ ставити шаргарепу, першунов корен и главицу црног лука. 
Пасуљ скувати тако да зрна остану цела.
Када је пасуљ куван процедити га и охладити (вода у којој се кувао пасуљ можете искористити за супу). 
У охлађен пасуљ додати ситно насецкан млади лук и бели лук. Поуљити, посолити и зачинити бибером. 
За киселите салату са винским сирћетом. 
По жељи додајте зачине, нама су највише одговарали першунов лист и босиљак.

Нема коментара:

Постави коментар