Припрема:
Пљескавице од кромпирасмо већ спремали на другачији начин и то можете погледати овде !
Кромприр ољуштити.
У доста слане воде кромпир обарити.
Оцедити од воде и кромпир изгњечити виљушком.
Посолити по укусу.
Направити лоптице од кромпира које ћете обликовати рукама које су мокре.
На радну површину ставити презле и сваку лопту од кромпира уваљати у њих.
Обликовати пљескавице и слагати у добро науљену тепсију.
У загрејаној рерни пећи на 220 степени петнест минута с једне стране, а затим тепсију извадити да би се пљескавице охладиле и да би се могле окренути.
Окрените их и пеците на другој страни још 15 минута.
Овако припремњен кромпир можете служити уз било коју салату као главно јело или прилог уз нешто што волите.
Пљескавице од кромпирасмо већ спремали на другачији начин и то можете погледати овде !
Кромприр ољуштити.
У доста слане воде кромпир обарити.
Оцедити од воде и кромпир изгњечити виљушком.
Посолити по укусу.
Направити лоптице од кромпира које ћете обликовати рукама које су мокре.
На радну површину ставити презле и сваку лопту од кромпира уваљати у њих.
Обликовати пљескавице и слагати у добро науљену тепсију.
Спремне за печење |
Окрените их и пеците на другој страни још 15 минута.
Овако припремњен кромпир можете служити уз било коју салату као главно јело или прилог уз нешто што волите.
Нема коментара:
Постави коментар