Бајадере

Бајадере
Бајадере


Састојци:


тамни део:
150 г млевених ораха
150 г млевеног кекса
250 г кристал шећера
8 кашика воде
120 г маргарина
100 г чоколаде


бели део:
150 г млевених ораха
150 г млевеног кекса
250 г кристал шећера
8 кашика воде
120 г маргарин


за глазуру:
50 г чоколаде
две кашике воде
једна кашика уља

Припрема:


Помешати орахе и млевени кекс. 
У шерпу ставити осам кашика воде и шећер. 
Шећер растопити, на лаганој ватри,  уз повремено мешање. 
У врућу масу додати на коцке исечен маргарин и мешати док се потпуно неистопи. 
Тако добијену смесу преспите преко мешавине орха и кекса и добро мешањем сједините. 
Смеси додајте отопљену чоколаду. 
На исти начин правите бели део бајадере, само у њу не додајете чоколаду. 
У четвртасту ватросталну чинију прво ставите тамни слој бајадере, тако да га подједнако распоредите. 
Преко ставите бели део и преко њега глазуру. 
Глазуру направите тако што у малој шерпици ставите воду, уље, чоколаду исечену на коцкице и састојке истопите на лаганој ватри.

Нема коментара:

Постави коментар