Бајадере |
Састојци:
тамни део:
150 г млевених ораха
150 г млевеног кекса
250 г кристал шећера
8 кашика воде
120 г маргарина
100 г чоколаде
бели део:
150 г млевених ораха
150 г млевеног кекса
250 г кристал шећера
8 кашика воде
120 г маргарин
за глазуру:
50 г чоколаде
две кашике воде
једна кашика уља
Припрема:
Помешати орахе и млевени кекс.
У шерпу ставити осам кашика воде и шећер.
Шећер растопити, на лаганој ватри, уз повремено мешање.
У врућу масу додати на коцке исечен маргарин и мешати док се потпуно неистопи.
Тако добијену смесу преспите преко мешавине орха и кекса и добро мешањем сједините.
Смеси додајте отопљену чоколаду.
На исти начин правите бели део бајадере, само у њу не додајете чоколаду.
У четвртасту ватросталну чинију прво ставите тамни слој бајадере, тако да га подједнако распоредите.
Преко ставите бели део и преко њега глазуру.
Глазуру направите тако што у малој шерпици ставите воду, уље, чоколаду исечену на коцкице и састојке истопите на лаганој ватри.
Помешати орахе и млевени кекс.
У шерпу ставити осам кашика воде и шећер.
Шећер растопити, на лаганој ватри, уз повремено мешање.
У врућу масу додати на коцке исечен маргарин и мешати док се потпуно неистопи.
Тако добијену смесу преспите преко мешавине орха и кекса и добро мешањем сједините.
Смеси додајте отопљену чоколаду.
На исти начин правите бели део бајадере, само у њу не додајете чоколаду.
У четвртасту ватросталну чинију прво ставите тамни слој бајадере, тако да га подједнако распоредите.
Преко ставите бели део и преко њега глазуру.
Глазуру направите тако што у малој шерпици ставите воду, уље, чоколаду исечену на коцкице и састојке истопите на лаганој ватри.
Нема коментара:
Постави коментар