Пиринач печен са шампињонима |
Састојци:
150 г пиринча
300 г шампињона
главица црног лука
2 чена белог лука
першунов лист и мирођија
кашика брашна, уље
со, биљни зачин, бибер, кари
Припрема:
Пиринач обарити у сланој води, тако да је количина воде два пута већа од количине пиринча.
Кад је пиринач обарен, додати бибер и кашику карија.
На уљу, продинсати ситно исечен црни лук и један чен белог лука.
Кад је лук добио златно жуту боју, додати на листове исечен шампињоне.
На јакој ватри све то пржити, а кад су шампињони готови додати биљни зачин и бибер.
У добро науљеној посуди додати половину куваног пиринча и преко половину припремљених шампињона, а затим преостали пиринач.
Од преосталих шампињона направити сос.
На уљу благо пропжити брашно, додати шампињоне, ситно сецкан першунов лист, мирођију и налити водом. Сос непрекидно мешати. Зачинити по укусу, ако је потребно, и на крају додати ситно исецкан чен белог лука.
Прелити сос преко пиринча. Овако припремљен пиринач запећи у рерни 20 минута на 220 степен.
Пиринач обарити у сланој води, тако да је количина воде два пута већа од количине пиринча.
Кад је пиринач обарен, додати бибер и кашику карија.
На уљу, продинсати ситно исечен црни лук и један чен белог лука.
Кад је лук добио златно жуту боју, додати на листове исечен шампињоне.
На јакој ватри све то пржити, а кад су шампињони готови додати биљни зачин и бибер.
У добро науљеној посуди додати половину куваног пиринча и преко половину припремљених шампињона, а затим преостали пиринач.
Филовање |
Од преосталих шампињона направити сос.
На уљу благо пропжити брашно, додати шампињоне, ситно сецкан першунов лист, мирођију и налити водом. Сос непрекидно мешати. Зачинити по укусу, ако је потребно, и на крају додати ситно исецкан чен белог лука.
Прелив |
Спреман за печење |
Нема коментара:
Постави коментар