Мусака од пиринча са шампињонима

Пиринач печен са шампињонима
Пиринач печен са шампињонима


Састојци:


150 г пиринча
300 г шампињона
главица црног лука
2 чена белог лука
першунов лист и мирођија
кашика брашна, уље
со, биљни зачин, бибер, кари

Припрема:


Пиринач обарити у сланој води, тако да је количина воде два пута већа од количине пиринча. 
Кад је пиринач обарен, додати бибер и кашику карија. 
На уљу, продинсати ситно исечен црни лук и један чен белог лука. 
Кад је лук добио златно жуту боју, додати на листове исечен шампињоне. 
На јакој ватри све то пржити, а  кад су шампињони готови додати биљни зачин и бибер. 
У добро науљеној посуди додати половину куваног пиринча и преко половину припремљених шампињона, а затим преостали пиринач. 


Филовање
Филовање



Од преосталих шампињона направити сос.
На уљу благо пропжити брашно, додати шампињоне, ситно сецкан першунов лист, мирођију и налити водом. Сос непрекидно мешати. Зачинити по укусу, ако је потребно, и на крају додати ситно исецкан чен белог лука.


Прелив од шампињона
Прелив
Прелити сос преко пиринча. Овако припремљен пиринач запећи у рерни 20 минута на 220 степен.


Спремно за печење
Спреман за печење



Нема коментара:

Постави коментар