Баклава од пиринча

Баклава од пиринча
Посна баклава од пирича


Састојци:

1/2 kг посних кора за питу
250 г пиринча
250 г кристал шећера
100 г сувог грожђа
100 г ситно сецканих ораха
кесица ванилин шећера
цимет
1 дл уља


Припрема:

Пиринач кувајте у мало воде с ванил и кристал шећером. У скуван пиринач додајте суво грожђе, орахе и цимет по укусу. Подмажите плех маргарином, ређајте по три коре, попрскајте их уљем и премажите надевом. 
Поступак понављајте док не потрошите састојке. 
Исеците питу на коцке и ставите у рерну да се пече. 
По жељи можете је прелити соком од ушпинованог шећера и једног лимуна, што ми нисмо урадили.


Рецепт је испробан из часописа БЛИЦ Жена Бр. 175 из 2008 године.

1 коментар: