Главе и репови од шарана
две средње главице црног лука
пола кесице зачина за рибљу чорбу
2 дл сока од парадајза
једна шаргарепа
један зелен
љута паприка
лист лорбера
со, бибер, уље
две средње главице црног лука
пола кесице зачина за рибљу чорбу
2 дл сока од парадајза
једна шаргарепа
један зелен
љута паприка
лист лорбера
со, бибер, уље
Припрема:
У шерпу на мало уља издинстати ситно исецкан црни лук. Када лук омекша, додати сечену на колутиће (или рендану) шаргарепу и зелен, лорбера и све то попиберити, посолити и налити водом. Кувати док шаргарепа и зелен не омекшају.
У једној мањој посуди размутите млаком водом зачин за рибљу чорбу (да нема грудвица) и додати у све то. Додајте сок од парадаза, љуту паприку и кувати док вода не проври.
Када је вода проврила додати рибу и кувати једно 15-ак минути све док риба не испива на површину.
Чорбу никако не мешати јер ће се риба распасти.
У једној мањој посуди размутите млаком водом зачин за рибљу чорбу (да нема грудвица) и додати у све то. Додајте сок од парадаза, љуту паприку и кувати док вода не проври.
Када је вода проврила додати рибу и кувати једно 15-ак минути све док риба не испива на површину.
Чорбу никако не мешати јер ће се риба распасти.
Volim riblju corbu, izgleda dobro. Pozdrav...
ОдговориИзбришиRiblju corbu redovno pravim.Odlican recept;)
ОдговориИзбришиOdličan recept. Dodji po nagradicu kod mene:)
ОдговориИзбриши