Тестенина са преливом од патлиџана и парадајза

Тестенина са преливом од патлиџана
Тестенина са преливом од патлиџана

Састојци:

250 г интегралне тестенине
50 г црног лука
300 г парадајза 
150 г патлиџана
2 чена белог лука
со, бибер, прстохват шећера
рузмарин, першунов лист, босиљак
маслиново уље

Припрема:

На масниновом уљу пропржити ситно исецкан црни лук. 
Додати ољуштен парадајз исечен на коцке.
Све то пржити на благој ватри. 
Додати прстохват шећера. За то време патлиџан ољуштити, насећи на коцкице, посолити и оставити тако да одстоји петнестак минута. 
На пропржен парадајз и лук додати оцеђен патлиџан.
Све то динстати још петнестак минута уз додатак зачина (рузмарин, першунов лист, босиљак). 
Ако је прелив густ додати воде.
Док сте припремали прелив обарите интегрално тесто, у дубљој шерпи са водом која је добро посољена. 
Процедите тесто и прелијте га припремљеним преливом од парадајза и патлиџана.

Нема коментара:

Постави коментар