1дл белог вина
четири кашике сусама
две кашике лана
две кашике сунцокрета
две кашике овсених пахуљица
1дл уља
једна кашика соли
250 г брашна тип 500
пола прашка за пециво
четири кашике сусама
две кашике лана
две кашике сунцокрета
две кашике овсених пахуљица
1дл уља
једна кашика соли
250 г брашна тип 500
пола прашка за пециво
Припрема:
Помешати воду, бело вино, прашак за пециво и со.
На сувом тигању пропржити све семенке. Пропржене семенке додати у смесу и постепено замесити брашном.
Тесто добро сјединити.
На радној површини развући тесто дебљине пола сантиметра. Крекере вадити чашом и слагати на папир за печење. Крекере пећи 15 минута на 220 степени.
На сувом тигању пропржити све семенке. Пропржене семенке додати у смесу и постепено замесити брашном.
Тесто добро сјединити.
На радној површини развући тесто дебљине пола сантиметра. Крекере вадити чашом и слагати на папир за печење. Крекере пећи 15 минута на 220 степени.
Hvala na ovom receptu.Volim da imam ovako nesto u rezervi ..za onako zimedju obroka:)
ОдговориИзбриши