800 г очишћених лигњи
2 дл белог вина
маслиновог или синцокретовог уља
5 чена белог лука
везица першуновог листа
со, бибер, уље
2 дл белог вина
маслиновог или синцокретовог уља
5 чена белог лука
везица першуновог листа
со, бибер, уље
Припрема:
Лигње одмрзнути и посушити добро од вишка воде.
У шерпи у којој их пржите ставите уље да огрезне дно.
Док је уље хладно сложите лигње. На ватри их пеците без окретања 10 минута и затим додајте бело вино. Пеците их док вино не испари и на крају додајте ситно насецкан бели лук и першунов лист.
Посолите и побиберите по укусус.
У шерпи у којој их пржите ставите уље да огрезне дно.
Док је уље хладно сложите лигње. На ватри их пеците без окретања 10 минута и затим додајте бело вино. Пеците их док вино не испари и на крају додајте ситно насецкан бели лук и першунов лист.
Посолите и побиберите по укусус.
Нема коментара:
Постави коментар