Кифлице са џемом

Посне кифлице
Посне кифлице

Састојци:

2 шољице од кафе пива
4 шољице уља
1 прашак за пециво
џем, ораси, млевени шећер
брашно по потреби

Припрема за спремање посних кифлица

Припрема:

У посуду усути пиво, уље и додати прашак за пециво.
Све то лаганим мешањем сјединити, и постепено додатвати брашно.
Брашно се додаје, док се не добије маса, која се уз непрекидно мешење одваја од зида посуде у којој се тесто меси.
Посути радну површину брашном и тесто још мало умесити, да се што боље сједини.
Од направљеног теста направити осам обгица или куглица.
Оклагијом, развити обгице у виду круга.
Исећи тесто у осам подједнаких трокута.
Фил поставити на спољни шири део трокута и савити кифлице које се слажу у плех, који смо предходно посули брашном.
Филовати по жељи, џемом или орасима са млевеним шећером, који смо благо упарили са кашиком вруће воде.
Пећи у рерни на 220 степени око 30 мин.
Док су још вруће уваљати их у млевени шећер.
Лепе су и кад се одмах конзумирају, али своје дражи ове кифлице дају кад се охладе.
Ако их чувате на сувом и хладном месту могу да очувају и до 5 дана.

Нема коментара:

Постави коментар