Припрема:
Кромпре скувати у љусци.
Скуван кромпир ољуштити и грубо изгњечити виљушком. Спанаћ опрати и добро просушен ставити на загрејану таву са мало уља.
Када је спанаћ термички обарађен скинути таву са ватре и додати припремљен кромпир.
Зачинити са сољу, бибером, по потреби додати уља и масу за питу поделити на три дела.
Узети 10 кора за питу.
Затим по три коре за питу сложити једну на другу и филовати припремљеном смесом.
Уролати питу и сложити у науљен плах и тако поступак поновитити још два пута.
Прекрити преосталом кором и ставити на печење у већ загрејаној рерни на 220 степени 35 минута. Десетак минута пред крај печења склонити кору и оставити да пита порумени.
Кромпре скувати у љусци.
Скуван кромпир ољуштити и грубо изгњечити виљушком. Спанаћ опрати и добро просушен ставити на загрејану таву са мало уља.
Када је спанаћ термички обарађен скинути таву са ватре и додати припремљен кромпир.
Зачинити са сољу, бибером, по потреби додати уља и масу за питу поделити на три дела.
Узети 10 кора за питу.
Затим по три коре за питу сложити једну на другу и филовати припремљеном смесом.
Уролати питу и сложити у науљен плах и тако поступак поновитити још два пута.
Прекрити преосталом кором и ставити на печење у већ загрејаној рерни на 220 степени 35 минута. Десетак минута пред крај печења склонити кору и оставити да пита порумени.
Нема коментара:
Постави коментар