Крем чорба од целера |
Састојци:
150 г очишћеног целера
30 г црног лука
5 г брашна
маслиново уље
со, бибер, биљни зачин
ситно насецкан перђунов лист
вода
Припрема:
На маслновом уљу пропржити ситно насецкан црни лук.
Кратко обарити целер исечен на кришке, охладити га под хладном водом, а онда га исећи на коцкице.
Коцкице додати на пропржени лук и уз лагано доливање воде динатати лук и целер петнестак минута.
Смесу убацити у блендер, додати литру воде и изблендирати. Затим вратити у шерпу додати брашно, посолити, побиберити и додати биљни зачин по укусу.
Пустити чорбу да прокува пет минута. Пре послуживања додати ситно насецкан першунов лист.
На маслновом уљу пропржити ситно насецкан црни лук.
Кратко обарити целер исечен на кришке, охладити га под хладном водом, а онда га исећи на коцкице.
Коцкице додати на пропржени лук и уз лагано доливање воде динатати лук и целер петнестак минута.
Смесу убацити у блендер, додати литру воде и изблендирати. Затим вратити у шерпу додати брашно, посолити, побиберити и додати биљни зачин по укусу.
Пустити чорбу да прокува пет минута. Пре послуживања додати ситно насецкан першунов лист.
pozdrav, slobodno dodajte i jednu tikvicu u corbu, bude jos kremastije i fino
ОдговориИзбриши