Кељ пупчар са димљеним тофуом - на води

Кељ пупчар
Кељ пупчар

Састојци:

100 г бареног кеља пупчара
50 г црног лука
50 г шаргарепе
два чена белог лука
75 г пиринча дугог зрна
50 г димљеног тофуа
1 кашика кикирирки путера 
3 дл воде
со, бибер, вегета

Припрема:

Ситно исецкати црни лук, шаргарепу и бели лук. 
У шерпу ставити нсецкано поврће заједно са 1 дл воде и кашиком кикирики путера. 
Све то загрејати на лаганој вати и додати кељ пупчар. Посолити, побиберити и додати вегету по укусу. 
Затим додати пиринач, 2 дл воде и на лаганој ватри кувати 
10-15 минута или док се пиринач нескува.

*кикирики путер по саставу има само кикирики и со.

Нема коментара:

Постави коментар