Дагње у парадајз сосу

Дагње у парадајз сосу
Дагње у парадајз сосу

Састојци: 

400 г дагњи
50 г црвеног лука
75 г празилука
1 дл сока од парадајза
2 замрзнута прадајза средње величине
два чена белог лука
першунов лист
1 дл белог вина
маслиново уље
со, бибер
воде по потреби

Припрема:

На загејаном маслинов уљу, продинстаи ситно насецкан црвени лук и презилук. 
Додати дагње, бели лук и све то динстати на лаганој ватри. 
Додати сок од парадјза, ољуштен и на коцке насечен парадајз. 
Кад течност укува на пола, додати бело вино. 
Све динстати око 15 минута и на крају зачинити бибером, ситно исецканим перуновим листом и сољу.

Нема коментара:

Постави коментар