Сом са поврћем

Печени сом у рерни
Печени сом у рерни


Састојци:

сом око 2 кг
500 г кромпира
100 г црног лука
150 г шаргарепе
150 г бундеве
два чена белог лука
со, бибер
маслиново уље
1 дл белог вина
тежина поврћа је приказан за очишћено поврће

Припрема:

Сома опрати и добро оцедити. 
Со утрљати у унутрашњост рибе и споља. 
Поврће крупније исећи, посолити и побиберити.
Ставити у посуду у којој ћете га припремати. 
Преко поврћа ставити рибу. 
У загрејаној рерни на 200 степени, пећи око сат  времена на доњој жици. 
Затим прелити рибу вином и пећи још пола сата на средној жици у рерни.


Печени сом у рерни
Печени сом

Нема коментара:

Постави коментар