Печени сом у рерни |
Састојци:
сом око 2 кг
500 г кромпира
100 г црног лука
150 г шаргарепе
150 г бундеве
два чена белог лука
со, бибер
маслиново уље
1 дл белог вина
тежина поврћа је приказан за очишћено поврће
Припрема:
Сома опрати и добро оцедити.
Со утрљати у унутрашњост рибе и споља.
Поврће крупније исећи, посолити и побиберити.
Ставити у посуду у којој ћете га припремати.
Преко поврћа ставити рибу.
У загрејаној рерни на 200 степени, пећи око сат времена на доњој жици.
Затим прелити рибу вином и пећи још пола сата на средној жици у рерни.
Сома опрати и добро оцедити.
Со утрљати у унутрашњост рибе и споља.
Поврће крупније исећи, посолити и побиберити.
Ставити у посуду у којој ћете га припремати.
Преко поврћа ставити рибу.
У загрејаној рерни на 200 степени, пећи око сат времена на доњој жици.
Затим прелити рибу вином и пећи још пола сата на средној жици у рерни.
Печени сом |
Нема коментара:
Постави коментар