Сејтан паприкаш са кнедлама и кромпиром - на води


Сејтан паприкаш са кнедлама и кромпиром
Сејтан паприкаш са кнедлама и кромпиром
Састојци:


200 г сировог сејтана
три кромпира
једна шаргарепа
две главице црног лука
један чен белог лука
две кашичице алеве паприке
брашно
једна сува љута папричица
першунов лист
со, бибер, вегета

Припрема:


Исецкати црни лук, посолити, побиберити и динстати на мало воде док лук не омекша.
Додати рендану шаргарепу, бели лук и кромир исецкан на коцкице и све то динстати неких 20-ак минута.
Потом додати сејтан исечен на коцкице и прелити водом да огрезне.
Кувати док кромпир не буде био куван.
У једној шољи размутити велику кашику брашна, две кашичице алеве паприке и додати у шерпу где се кувају сејтан и кромпир.
Налити 5 дл воде и оставити да се кува на лаганој ватри.
За то време направити кнедле.
У шољи опет размутите кашку брашна са водом и ставите мало прашка за пециво (или соде бикарбоне), одвајајте малом кафеном кашиком и пуштајте у паприкаш.
Кувајте док кнедле не буду куване.


На крају можете додати ситно сецкан першунов лист и мало босиока, као што се види горе на слици.

Нема коментара:

Постави коментар