Састојци:
карфиол од 1,3 кг
100 г окаре
4 кашике презли
мања главица црног лука
један чен белог лука
першуновог листа мало
1 дл сојиног млека
две кашике брашна
со, вегета, бибер, пимент, куркума
уље
Припрема:
Очишћен карфиол, обарити у сланој води петнестак минута. Главицу лука, ситно исећи и на мало уља продинстати. Додати окару и синтно исечен бели лук и першунов лист.
Све то динстати на лаганој ватри десетак минута, уз мешање, јер окара лако загори.
Посолити, побиберити по укусу и на врх ножа додати пимента. У пекачу у којем ће те слагати мусаку, поуљити и посути са две кашике презле.
Пола количине обареног и оцеђеног карфиола ставти у први ред мусаке и лагано тај слој притиснути да се попуни пекач у потпуности.
Затим, додати припрмљену окару, те поново карфиол. Затим посути преко карфиола, две кашике презле и две кашике уља. Пошто се мусака пекла у загејаној рерни на 200 степени, петнаест минута залити је смесом коју ћете припремити на следећи начин:
У сојином млеку додати, две кашке брашна да нема грудвица.
Додати кашику уља и кашику вегете и на врх ножа куркуме.
Пећи мусаку још петнестак минута и тек кад се прохлади сећи на коцке.
Очишћен карфиол, обарити у сланој води петнестак минута. Главицу лука, ситно исећи и на мало уља продинстати. Додати окару и синтно исечен бели лук и першунов лист.
Све то динстати на лаганој ватри десетак минута, уз мешање, јер окара лако загори.
Посолити, побиберити по укусу и на врх ножа додати пимента. У пекачу у којем ће те слагати мусаку, поуљити и посути са две кашике презле.
Пола количине обареног и оцеђеног карфиола ставти у први ред мусаке и лагано тај слој притиснути да се попуни пекач у потпуности.
Затим, додати припрмљену окару, те поново карфиол. Затим посути преко карфиола, две кашике презле и две кашике уља. Пошто се мусака пекла у загејаној рерни на 200 степени, петнаест минута залити је смесом коју ћете припремити на следећи начин:
У сојином млеку додати, две кашке брашна да нема грудвица.
Додати кашику уља и кашику вегете и на врх ножа куркуме.
Пећи мусаку још петнестак минута и тек кад се прохлади сећи на коцке.
Hola , me gusta tu blog y espero compartir recetas e ideas contigo , saludos desde VIGO ESPAÑA . MARIMI
ОдговориИзбришиGracias por el momento. Nos vemos pronto!
ОдговориИзбришиDopada mi se!Pozz
ОдговориИзбриши