Мусака од карфиола

Мусака од карфиола
Посна мусака од карфиола



Састојци:


карфиол од 1,3 кг
100 г окаре
4 кашике презли
мања главица црног лука
један чен белог лука 
першуновог листа мало
1 дл сојиног млека
две кашике брашна
со, вегета, бибер, пимент, куркума
уље



Припрема:


Очишћен карфиол, обарити у сланој води петнестак минута. Главицу лука, ситно исећи и на мало уља продинстати. Додати окару и синтно исечен бели лук и першунов лист. 
Све то динстати на лаганој ватри десетак минута, уз мешање, јер окара лако загори. 
Посолити, побиберити по укусу и на врх ножа додати пимента. У пекачу у којем ће те слагати мусаку, поуљити и посути са две кашике презле. 
Пола количине обареног и оцеђеног карфиола ставти у први ред мусаке и лагано тај слој притиснути да се попуни пекач у потпуности. 
Затим, додати припрмљену окару, те поново карфиол. Затим посути преко карфиола, две кашике презле и две кашике уља. Пошто се мусака пекла у загејаној рерни на 200 степени, петнаест минута залити је смесом коју ћете припремити на следећи начин:
У сојином млеку додати, две кашке брашна да нема грудвица.
Додати кашику уља и кашику вегете и на врх ножа куркуме. 
Пећи мусаку још петнестак минута и тек кад се прохлади сећи на коцке.  

3 коментара: