Састојци:
250 грама очишћене бундеве
три средња кромпира
пола главице лука
две супене кашике кукуруза шећерца
сок од пола лимуна
першунов лист
Припрема:
Лук ситно исецкати и продинстати само на води.
Један нарендан кромпир додати на лук и налити са два дл воде.
Затим, додати бундеву, насечену на крупније коцке и долити воде да огрезне.
Посолити, додати једну кашичицу вегете и све кувати на лаганој ватри док се бундева не скува.
Штапним миксером све измиксирати, додати сок од пола лимуна и уз лагано мешање додати 8 дл млаке воде.
У чорбу ставити, на ситније коцкице исечен кромпир и кукуруз шећерац.
На лаганој ватри кувати чорбу док се кромпир не скува и по укусу зачинити. Декоришите чорбу ситно исецканим першуновим листом.
Hvala za recept, čorba je odlična :)
ОдговориИзбриши