Пита од бундеве

Пита од бундеве
Посна пита од лудаје


Састојци:


Једно паковање готових кора за питу
1 kg изрендане бундеве или ти лудаје
кристал шећер
цимет
пшеничног гриза или презли
уље

Припрема:

Узети две коре и прво посути са кашиком уља.
На ужи део кора, ставити нарендану бундеву, посути шећером и кашиком презле или пшеничним гризом.
Ми волимо питу са циметом, па га са два прстохвата, поспемо, преком фила пите.
Савити коре и сложити у науљен плех.
Све док има кора и материјал за питу, постук понављати.
Количина шећера, којом посипате бундеву, је по жељи, али зависи и од сласти бундеве.
Пећи на 220 степени 40 мин.
Кад се извади из рерне, прекрити другим плехом.
Кад се пита прохлади, исећи је, и по жељи посути млевеним шећером.

Нема коментара:

Постави коментар