Запечени макарони

Запечени макарони
Посни макарони запечени у рерни (пећници)

Састојци:

500 г посног теста
4 велике шаргарепе
3 главице црног лука
1 свежа паприка
0,5 дл уља
2 дл куваног парадајза
2 дл воде
со, вегета


Припрема:


У сланој води обарити макароне, довољно их је кувати 30-ак минута.
У другој посуди динстамо ситно исецкан Објави постцрни лук, шаргарепу, паприку зачињено вегетом.
Када је издинстано додамо куваног парадајза и кувати 5-10 минута.
Ову масу додамо и измешамо са процеђеним макаронама и додамо у ватросталну (или неку другу) чинију намазану уљем, прелити са 2 dl воде.
Пећи у рерни око 35-40 минута.

Нема коментара:

Постави коментар