Сарма од шампињона

Сарма од шампињона
Сарма од шампињона


Састојци за осам сарми:


10 листова киселог купуса
600 г шампињона
10 кашика куваног пиринча
2 шаргарепе
2 главице црног лука
2 чена белог лука
3 дл парадајз сока
2 кашике брашна
прстохват шећера
мала кашика карија  
црвене алеве паприке
уље, босиљак, нана
вода


Припрема:


Пиринач опрати и скувати у сланој води. 
На мало загрејаног уља пропржити ситно исецкан црни лук. Када је лук постао златно жут, додати ситно исецкане шампињоне. 
Све то динстати док има течности које су шампињони пустили. Посолити, побиберити, додати кашициу карија, црвене слатке паприке и две шаргерепепе изрендане на ситно ренде. 
Затим додати 10 кашика обареног принча и смесу за сарму добро измешати. 
Један лист купуса ставити на дно шерпе у којој ћете кувати сарму. 
Смесу за сарму поделити у осам једнаких делова и смотати осам сарми које ћете сложити у шерпи у једном реду. Преосталим листом киселог купуса прекрити сарму и налити водом да сарме огрезну. 
Кувати на благој ватри око сат времена. Додати парадјз сок и запржити сарму запршком од уља, брашна и мало алеве паприке. 
Ако је потребно додати још млаке воде и зачинити са ментом и уситњеним босиоком. 
Прокувати сарму још десетак минута.

Нема коментара:

Постави коментар