Чорба од броколија |
250 г броколија
25 г празилука
50 г шаргарепе
1 мањи кромир и корен першуна
уље, вода
со, бибер, биљни зачин
1 кашика брашна
Припрема:
На загрејаном уљу, продинстати ситно исецкан празилук.
Када је празилук омекшао, додати нарендану шаргарепу.
Све то динстати пар минута и затим додати 1 дл млаке воде. Затим, додати кромпри исецкан на коцкице и све то кувати још петнестак минута.
У сланој води обарити 5 минута броколија.
Додати обарен броколи искидан на цветове, а дршку ољуштити и мекани део исећи на коцкице.
Додати зачине и брашно и налити 1 л млаке воде.
Чорбу треба да прокува десетак минута.
На загрејаном уљу, продинстати ситно исецкан празилук.
Када је празилук омекшао, додати нарендану шаргарепу.
Све то динстати пар минута и затим додати 1 дл млаке воде. Затим, додати кромпри исецкан на коцкице и све то кувати још петнестак минута.
У сланој води обарити 5 минута броколија.
Додати обарен броколи искидан на цветове, а дршку ољуштити и мекани део исећи на коцкице.
Додати зачине и брашно и налити 1 л млаке воде.
Чорбу треба да прокува десетак минута.
Нема коментара:
Постави коментар