Пуњене лигње |
Састојци:
200 г обареног пиринча
12 ком. лигњи средње величине или 300 г
50 г црног лука
2 чена белог лука
50 г ораха
2 дл куваног парадјза
со, бибер
першунов лист и мирођија
0,5 дл белог вина
воде по потреби
Припрема:
Ситно исецкан црни лук пропржизи на загрејаном тигању и додати воду да огрезне.
Посолити, додати ситно исекан бели лук и пиринач који је предходно благо обарен у сланој води.
Орахе згњечити на ситније комаде и додати пиринчу. Попаприти пиринач и зачинити га ситно насецканим першуновим листом и мирођијом.
Тако смо добили смесу за пуњење лигњи.
Смесом пунити лигње и затворити их чачкалицом.
У тигању додати сок од парадајза и пустути га да прокува. Затим, додати лигње и бело вино.
Све то кувати на благој ватри 20-ак минута.
Ако се парадајз сок укува додајте по потреби воде.
Ситно исецкан црни лук пропржизи на загрејаном тигању и додати воду да огрезне.
Посолити, додати ситно исекан бели лук и пиринач који је предходно благо обарен у сланој води.
Орахе згњечити на ситније комаде и додати пиринчу. Попаприти пиринач и зачинити га ситно насецканим першуновим листом и мирођијом.
Тако смо добили смесу за пуњење лигњи.
Смесом пунити лигње и затворити их чачкалицом.
У тигању додати сок од парадајза и пустути га да прокува. Затим, додати лигње и бело вино.
Све то кувати на благој ватри 20-ак минута.
Ако се парадајз сок укува додајте по потреби воде.
Нема коментара:
Постави коментар