Поховане буковаче |
Састојци:
300 г буковача средње величине
маслиново уље
200 г брашна тип 500
биљни зачин, бибер
прашк за пециво
пола кашичице куркуме
млаке воде према потреби
Припрема:
Буковаче опрати и посушити благо кухињским убрусом.
У брашно додати биљни зачин, бибер, куркуму, прашак за пециво и постепено додавати воду уз непрекидно мешање тако да буде гушће него смеса за палачинке.
Загрејати уље.
Буковаче умакати са обе стране у смесу за поховање и пећи буковаче на загрејаном уљу док не добију златно жуту боју. Када их вадите, одложите их прво на кухињски папирнати убрус да би се вишак уља оцеди.
Буковаче опрати и посушити благо кухињским убрусом.
У брашно додати биљни зачин, бибер, куркуму, прашак за пециво и постепено додавати воду уз непрекидно мешање тако да буде гушће него смеса за палачинке.
Загрејати уље.
Буковаче умакати са обе стране у смесу за поховање и пећи буковаче на загрејаном уљу док не добију златно жуту боју. Када их вадите, одложите их прво на кухињски папирнати убрус да би се вишак уља оцеди.
Dopada mi se ideja. :)
ОдговориИзбришиSuper su.
ОдговориИзбриши