1/2 kг посних кора за питу
250 г пиринча
250 г кристал шећера
100 г сувог грожђа
100 г ситно сецканих ораха
кесица ванилин шећера
цимет
250 г пиринча
250 г кристал шећера
100 г сувог грожђа
100 г ситно сецканих ораха
кесица ванилин шећера
цимет
Припрема:
Пиринач кувајте у мало воде с ванил и кристал шећером. У скуван пиринач додајте суво грожђе, орахе и цимет по укусу. Подмажите плех маргарином, ређајте по три коре, попрскајте их уљем и премажите надевом.
Поступак понављајте док не потрошите састојке.
Исеците питу на коцке и ставите у рерну да се пече.
По жељи можете је прелити соком од ушпинованог шећера и једног лимуна, што ми нисмо урадили.
Рецепт је испробан из часописа БЛИЦ Жена Бр. 175 из 2008 године.
Поступак понављајте док не потрошите састојке.
Исеците питу на коцке и ставите у рерну да се пече.
По жељи можете је прелити соком од ушпинованог шећера и једног лимуна, што ми нисмо урадили.
Рецепт је испробан из часописа БЛИЦ Жена Бр. 175 из 2008 године.
Vrlo interesantan recept, bas mi se dopada. Pozdrav...
ОдговориИзбриши